MISIJA I VIZIJA

Udruženje građana „Tačka komunikacije“ osnovano je u oktobru 2011. godine od strane menadžera i teoretičara kulture, a sa idejom da na jednom mestu okuplja one koji se u svom radu bave kreiranjem programa i projekata u oblastima kulture i novih medija.

Naše delovanje usmereno je prevashodno na teme koje su u vezi sa kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom. Koristeći novomedijske alate kontinuirano radimo na prikupljanju, arhiviranju, prezentaciji i afirmaciji nasleđa lokalnih zajednica. Cilj organizacije je da svojim delovanjem informiše građane o ovoj temi i uključi ih u procese očuvanja i predstavljanja društvene istorije.

Organizacija „Tačka komunikacije“ želi da implementacijom projekata u navedenim oblastima postane prepoznatljiva kao tim koji doprinosi unapređenju ukupnog sistema čuvanja i prezentacije kulturnog nasleđa i društvene istorije jednog grada i načina na koji se razvijao identitet neke sredine ili zajednice.

Kao partner јavnim institucijama i drugim organizacijama u planiranju i sprovođenju programa koji se bave promocijom kulture sećanja i beleženjem svakodnevice, društvenih procesa i položajem pojedinaca u njima, cilj nam je da istovremeno postanemo i podrška zajednicama u naporima da se ta sećanja očuvaju i da se kroz različite vrste prezentacija podele sa okolinom.